ציוד למטבח מוסדי – 5 מוצרי חובה

ציוד למטבח מוסדי

המטבח המוסדי הוא מטבח לכל דבר ועניין. אך המטבח המוסדי חייב להיות מצויד הרבה יותר טוב מכל מטבח אחר.

היות והמטבח המוסדי אמור להוציא בכל יום מספר גבוה של מנות, על כן הוא חייב להיות מטבח מאובזר במגוון אביזרים למטבח מוסדי, אשר נדרשים כמו גם במרחב הנדרש לצורך שליטה על הכנות מנות בכמות גדולה.

אנחנו כאן על מנת למנות בפניכם את הציוד החשוב שיהיה בכל מטבח ואת מה שאסור לוותר עליו על מנת שהמטבח אכן יהיה פעיל, נוח ושימושי.

לפניכם רשימה של חמישה מוצרי חובה למטבח המוסדי:

  1. משטחי שיש רחבים – משטחי השיש במטבח המוסדי חייבים להיות משטחי שיש גדולים ורחבים רק כך המשטחים הללו יהיו נוחים ויעילים ואפשר יהיה להכין עליהם את המנות המופלאות והמושקעות, בלי שייווצר עומס בלתי נסבל או בלגן קשה במטבח כולו.
  2. סכינים טובים – המטבח חייב להיות מצויד בסכיני איכות טובים. המטבחים שיש להם סכינים טובים במגוון הרצוי כמו גם במגוון הגדלים הנדרש, הם מטבחים שמשדרגים את השימוש בהם ואת היעילות בכל השטחים הנעשה במטבח.
  3. מיקסר איכותי – בכל מטבח מוסדי חשוב שיהיה מיקסר טוב ואיכותי. המיקסר אחראי על לישת בצקים, על ערבול חומרים להכנת קציצות מסוגים שונים ועל הקצפת ביצים לעוגות או קינוחים. מעבד המזון אף הוא מכשיר בסיסי אשר בעזרתו קוצצים, חותכים וטוחנים את חומרי הגלם לצורך הכנת האוכל.
  4. תנורים גדולים – תנורים גדולים משמשים לצורך אפיית האוכל והכנת המאפים. תנורים גדולים מייעלים ומזרזים את העבודה.
  5. כלי הגשה פרקטיים – חשוב שכלי ההגשה יהיו אף הם פרקטיים וגדולים על מנת שיהיה קל להוציא את המנות מתוך התבניות והסירים ולהגיש אותם לאורחים או למוזמנים.

> קראו גם על חלקי חילוף לתנורים באתר תבור סחר!