איך מגדירים שוקולד איכותי?

שוקולד איכותי מכיל חומרים טבעיים משובחים. הוא טעים ובעל יתרונות בריאותיים. השוקולד הוא מוצר פופולרי בשוק. הוא עשוי מפולי קקאו וחמאת קקאו, העשירים בשומן. גם תכולת השומן של השוקולד תורמת לטעמו ולמרקמו.  הוא מכיל הרבה ויטמינים, מינרלים וחומצות שומן חיוניות (EFA). בנוסף, יש בו גם כמות גבוהה של נוגדי חמצון המסייעים במניעת סרטן, מחלות לב ומחלות נוספות. והכי חשוב, שוקולד מספק אנרגיה לגוף האדם על ידי אספקת רכיבי תזונה חיוניים כגון פחמימות, חלבונים ושומנים הדרושים לתפקודי הצמיחה והשיקום של הגוף שלנו. 

מרקם וטעם

יש אנשים שנהנים משוקולד מריר או שוקולד חלב. למרקם ולטעם יש חשיבות רבה. קיימים זנים שונים של פולי קפה אשר מהווים את הבסיס לטעם העשיר והייחודי של כל מוצר סופי. יש חשיבות גם לממתיק בו משתמשים. ניתן להמתיק ולטעום שוקולד בצורות שונות. לדוגמה, זה יכול להיות קרמל מכוסה שוקולד, שוקולדים או עוגיות שוקולד.   רוב השוקולד המיוצר ברחבי העולם ממותק בסירופ גלוקוז. סירופ הגלוקוז מעניק לשוקולד טעם וצבע עזים דמויי מוקה, במיוחד כאשר הוא מעורבב עם מרכיבי טעם אחרים כגון טעמי קינמון, וניל או פירות ועוד לקריאה אודות מארזי שוקולד

שיטת ההכנה

שיטת ההכנה תורמת אף היא לטעם הסופי ולאיכות. תוספות של שברי אגוזים או שקדים, תמצית וניל, ומרכיבים נוספים מעשירים את חווית אכילת השוקולד. המרקם הסופי תלוי בכמות חמאת השוקולד המוכנסת לתערובת היא אמורה להיות מדודה ולנוע סביב 30% מהעיסה. כל אלו ועוד משפיעים על איכות השוקולד. יחד עם זאת, לכל אחד יש טעם אישי שונה ולכן, הוא זה שבמקרים רבים קובע לגבי הההנאה מהאכילה. מומלץ לרכוש שוקולד איכותי המיוצר על ידי מומחים .  הם בעלי ידע רב וניסיון עשיר בתחום מידע נוסף באתר יער הקקאו