כל מה שרציתם לדעת על תה בתפזורת

מעוניינים לנסות תה תפזורת אבל לא יודעים מאיפה להתחיל?

  • שקיות תה בתפזורת 

שקיות התה המוכרות והנפוצות מכילות בדרך כלל עלים גרוסים לכדי אבקה, בעוד שתה בתפזורת הוא של עלים שלמים באיכות טובה יותר לרוב. איכות זו היא גם זו שנותנת להם טעם יותר עמוק ועם יותר רבדים וניואנסים שמושכים את אוהבי התה שוב ושוב אל חווית התה בתפזורת.

תה בתפזורת מעניק לעלים מקום להתרחב ולשחרר טעמים. הוא גם נותן לך הזדמנות ליצור כל שילוב שעולה על רוחך וליצור את התה הייחודי שלך.

עצם זה שהעלים איכותיים יותר ועם יותר טעמים מעיד על כך שתה בתפזורת הוא גם יותר פוטנטי ונושא בתוכו תכונות רפואיות חזקות יותר.

ישנה רתיעה מסוימת מהכנת תה בתפזורת לעומת הקלות של שליפת תיון מהארון והכנסתו לכוס מים חמים, אבל למעשה אפשר לפתור זאת בקלות עם קנקן תה עם מסננת.

שדרוג חווית שתיית תה 

  • שימוש במים טריים – מים מורתחים יותר מפעם אחת יורדים באחוז החמצן שהם מכילים וטעמם ״מתקלקל״.
  • מצאו את הכמות המספקת של תפזורת לטעמכם.
  • לימדו מעט על התפזורת אותה אתם מכינים וחממו את המים לטמפרטורה המתאימה לסוג התפזורת הזו. כך הטעמים שתחוו יהיו עשירים ומספקים יותר.
  • זמן החליטה של התפזורת במים צריכה להיות מותאמת לסוג התפזורת הספציפי שבו בחרתם כדי להעצים את החוויה.
  • מומלץ לחמם מעט את הכוסות וקנקן התה בעזרת מעט מים חמים כמו שעושים בטקס התה בתרבויות שונות.

יש כמה חליטות צמחים מומלצות בתפזורת: חליטת פירות יער, חליטת לימונית ולואיזה, חליטת פרחי קמומיל, חליטת מנטה, ויבוש בתפזורת. כדאי לקנות את הטעמים האהובים ולשתות מהם מעת לעת.